Lärarprogrammet en glidarutbildning!

4 april 2006, 22:18 - trollan_me

Jag går, som ni ser, själv på lärarprogrammet och man kan ju tycka att jag borde vara en av de första som tar programmet i försvar. Så är nu inte fallet. Tyvärr är det nämligen så att lärarprogrammet på Göteborgs Universitet är en glidarutbildning...

Jag skulle gärna se att kraven på studenterna ökade. Det ska t.ex. inte gå att missa tre av fyra obligatoriska seminarier, en oponering och att lämna in examinationsupgiften på en kurs och bara få komplettera för att få G.

Varför denna tentaångest?

3 april 2006, 17:43 - trollan_me

Jag går nu min sjätte termin på lärarprogrammet... Det här kan, och kommer, att låta väldigt cynisk men jag har blivit en en cynisk person av att läsa på lärarprogrammet så det är bara för er att acceptera fakta. För den som inte själv går på lärarprogrammet (eller eventuellt inte på GU) ska jag först ge en lite kort bakgrund till detta inlägg:

I varje kurs jag hittills har gått, ägnar sig en stor del av studenterna åt att stressa upp sig inför tentor, hemtentor och andra eventuella examinationsformer.

Underbart dålig planering

24 september 2005, 12:37 - trollan_me

Suck... Jag tycker inte om mina handledare på den här kursen. De har absolut ingen framförhållning till någonting och eftersom jag är en kontrollmänniska så rubbar det hela min värld :( I måndags (efter att ha skickat ett mail till den kursansvarige för temaarbetet som vi ska skriva) fick jag äntligen reda på var vi skulle träffas på tisdagen... (en dag i förväg) På onsdagen fick jag ett nytt mail om att alla grupper som ska skriva temaarbete med vår handledare skulle träffas på torsdagen.

Nu är allt bra (nästan)

12 september 2005, 10:02 - trollan_me

ja vet inte vad som har varit problemet de senaste veckorna. jag vet att jag inte har varit mitt vanliga positiva jag. Kanske beror det på allt strul jag har haft med jobbiga saker.

Först var det muskelinflammationen. Vet ni hur oerhört frustrerande att ha ont så fort man gör en rörelse med armen utan att tänka sig för? Vet ni hur frustreande det är att inte kunna ligga på det sätt i sängen som man brukar? Vet ni hur frustrerande det är att inte kunna träna när man sätt fram emot att komma igång igen?

Sen var det allt krångel med att få tid hos olika läkare.

Beslutsångest

7 september 2005, 08:13 - trollan_me

Varför måste jag vela fram och tillbaka en miljon gången innan jag kan fatta ett beslut.

Det tog två veckor för mig att bestämma när jag skull upp till Götet igen. Att jagvar velig visade sig framför allt när jag sista dagen på jobbet fick frågan om jag kunde jobba en dag till. (Hade fått insideinformation om detta på torsdagen och ändrade mig var femte minut den kvällen). Jag hade ont i bröstmuskeln (inflammation där tydligen, tack vare att jag jobbat för hårt) och det var det som slutligen fick mig att säga nej.

Blä...

1 september 2005, 07:47 - trollan_me

Snart Om en timme och en kvart ska jag gå på läsårets första föreläsning... Fattar inte varför de måste ha den så tidigt, jag är så fruktansvärt trött idag. Jaja, jag får väl glädja mig åt att jag kommer vakna till liv under den halvtimmeslånga promenaden till föreläsningssalen...

God Natt

Vad ska jag göra idag

23 augusti 2005, 14:03 - trollan_me

08:00 Vakna... 08:01 Somna om 09:00 Vakna, Ligga kvar i sängen. 10:00 Gå upp, titta på Våra bästa år (fråga mig inte varför) 10:30 Äta frukost... klarade inte av att hålla mig ifrån den längre :) 11:00 Städa sovrummet 12:00- nu titta på tv, slappa 14:30 Tvätttid 15:30 Hänga tvätt 15:45 Ner på stan och inhandla batterier till telefonen eller köpa ny telefon, eventuellt en fläkt också... Efter det får vi se. Ska laga köttfässås, prata i telefon o.s.v.

Prenumerera på innehåll
Om oss Student.se Studier Jobb och Karriär Community Nöjen Våra andra sajter:  
FAQ Copyright © 2010 Studentlya Jobbmarknaden Bloggar Erbjudanden Traineeprograms.com Smartster.se
Allmänna villkor Abovo Media Group AB Kurslitteratur Platsannonser Forum Nöjesguide Yrkesroller.se Smartster.no
Cookies Dir: +46 (0)33 722 00 00 Stipendier Traineeprogram Foton Recept Studentlya.nu Smartster.com
  Mob: +46 (0)704 22 22 01 Uppsatser Yrkesroller Sök Studenter   MVGPlus.se Festivalinfo.se
  Mail: info@abovomedia.com Hälsoskolan       Studentuppsatser.se Abandonia.com
          Studentertyckertill.se Reloaded.org
          Snuttis.se
               

Hitta ett jobb hos LeoVegas