Heminredningsskolan del 1 - Färger, sovrummet och slipp röran!


Skapa en röd tråd

Sätt in färg i tillvaron genom att sätta ut färgklickar med en skarp fondvägg för att sedan utgå ifrån den med färger till bädden och övriga småsaker. Slopa mocca kulörerna, sätt in en livligare och mer vågad färg för att skapa en piggare miljö eller välj en mer basisk färg för att sedan skapa liv med färgerna på inredningen och bädden. Om du väljer en enfärgad fondvägg kan du sätta upp en snygg väggdekor för mer liv och lite mer personligt, om du är den händiga personen låna dig en overhead och skissa upp en egen bild.

Gör din bädd till lägenhetens mecka

Det tråkiga med att bo i en liten etta eller i en studentlägenhet är att bädden är placerad i rummet, det blir genast det första man ser när man kommer in. Så för att göra det bästa utav situationen,
framhäv det fula och gör något snyggt av det. Lägg gärna lite extra tid på den genom att köpa dig ett snyggt påslakanset, man behöver inte ett dyrt överdrag för att bädden skall bli snygg. Tag istället en snygg pläd och placera den på fotkanten. Tillsätt även ett par prydnadskuddar och extra huvudkuddar för att få det lite exklusivare.

Ordning och reda!

För att slippa röra i rummet, skapa en god ordning i de förvaringsytor du har genom att besöka närmsta IKEA och köp dig lite förvaringsprylar. Serien komplement är både billig och har smarta lösningar för den som behöver all utrymme den kan få. Utnyttja även utrymmet under bädden, köp ett par plana boxar och skjut enkelt fram dem då innehållet behövs.

vardagsrummet.jpg

Tips!

Ha en låda där du förvarar dina studiematerial som du lätt kan ”sopa undan” när du skall få besök eller när du bara vill rå om dig själv för en stund.