Räkbakelser 6 st


Ingredienser: 

18 fransbrödsskivor (Det går åt 3 skivor till varje bakelse) 1 ½ dl creamfraice (34%) 2 msk lättmajonäs 1 ½ msk kaviar ½ finhackad rödlök Ca 3 cm finhackad purjolök 2 msk finhackad dill

Garnering : Svart eller röd stenbitsrom Citron i tunna skivor 24 stora räkor med skal, som skalas Ca 75 g krossade ostbågar Dillkvist

Servera även ett salladsblad,tomatskiva,gurkskiva bredvid

Beskrivning:

Tag ut rundlar av bröden ( Använd ett glas) Vispa creamfraice så den tjocknar lite. Blanda creamfraice med majonäs, kaviar, rödlök, purjolök och finhackad dill. Bred smeten mellan brödskivorna och ställ 3 st på varandra.( ej smet på toppen av brödskivan längs upp). Svep om med folie och ställ i kyl ca 15-30 minuter. Smöra brödkanterna och rulla dom i finhackade ostbågar. Smöra även ovansidan och garnera med rom, räkor, citronskivor och en dillkvist. Servera salladsblad, tomat och gurkskiva till.

Obs! Räkbakelserna bör göras ett par timmar innan de ska serveras så de hinner ”safta till sig” och inte riskerar att bli för torra.

Smaklig måltid!!!

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 4 (2 votes)