Quesadillas med böner och kyckling


Ingredienser: 

En burk svarta böner En burk vita böner Kycklingfilé (en per person brukar bli lagom) Gul lök, en eller två. Vitlök riven ost Tortilliabröd

Beskrivning:
  1. Koka kycklingen i en kastrull tills den är helt färdig och dela den sedan i lagom bitar. Att koka den gör den lite "trådig" och det är enkelt att dela den med tex en gaffel.
  2. Finhacka lök och vitlök tillsammans.
  3. Mixa ihop bönerna (lämpligt med mixerstav) till en gegga. I USA används Refreid beens men det är ingenting jag har hittat i Sverige så jag gör min egen bönröra. Givetvis kan man ta den typ av böner man själv gillar.
  4. Bred ut önskad mängd bönröra på två tortilliabröd, lägg lök, ost, kyckling och mer ost på den ena och sen på med det andra brödet. Stek i stekpanna tills osten smält.
  5. Upprepa!! De redan färdiga kan stå i ugnen på låg värme i väntan på resten. Skärs i fjärdedelar och serveras med guacamole, salsa eller gräddfil.
Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)
admins bild
safnasbnfjkasgbp