Pizzabullar


Ingredienser: 

Ingredienser 25 g jäst (dela ett paket på diagonalen) 2½ dl vatten ½ dl olivolja 3/4 tsk salt 3/4 tsk socker 1 ägg 6 dl vetemjöl, 360 g 1½ dl grahamsmjöl

Fyllning ex1: 1 burk krossade tomater, 400 g 200 g rökt skinka ½ dl Slotts Delikatesskryddade Tomatpuré 1 liten burk skivade champinjoner, ca 100 g nettovikt 2 tsk Knorr Pizzakrydda 3 dl riven ost

Fyllning ex2: Chilisås Ketchup Riven Ost skinka bacon oregano tacokrydda

Beskrivning:

1. Värm vattnet till 37°C. Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Blanda med övriga ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 30 min.
2. Häll av vätskan från tomaterna. Strimla och tärna skinkan mycket fint, likaså champinjonerna. Blanda ihop skinka, svamp, tomatkross, puré och kryddor.
3. Sätt ugnen på 250°C. Arbeta samman degen på lätt mjölad bakbänk och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär bit. Fördela fyllningen och bred ut jämnt på de utkavlade delarna. Strö över hälften av osten. Rulla ihop från långsidan som en rulltårta och skär varje rulle i 12 lika stora bitar. Lägg över bitarna i stora muffins eller bullformar.
4. Låt bullarna jäsa under duk i ca 30 min. Strö resten av osten över bullarna och grädda dem mitt i ugnen, 8 - 10 minuter. Låt svalna på galler.
Servera gärna bullarna med någon färsk grönsak till.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)