Användarbild
När det är omtentaperiod så brukar jag koka massor ris och hälla i en stor skål. Där lägger jag oxå i färdistekta köttbullar (finns frysta att köpa som man sedan värmer) som jag har skär i mindre bitar. Sedan skär jag osttärningar, gurkbitar, sallad och blandar sedan allting i skålen och ställer in i kylen så det får kallna. Sen när man ska äta så tar man bara lite ut blandningen och lägger upp på en tallrik och tar Rhode Islandsås till eller vad man tycker är gott. :) Dvs äter det kallt så man t.om slipper värma. Gott med ett mörkt bröd till oxå. :) Om man gör tilllräckligt mycket mat så kan det räcka i nästan en vecka! Fast mer får man inte låta det stå för länge för då blir det oätbart! *tips* Låt riset svalna innan du lägger i de övriga ingredienserna för annars kletar allting ihop typ. :P Men hursomhelt en god måltid som är god att äta kallt nu när det är sommar ute och innehåller sallad så mamma blir nöjd. Däremot vet jag inte om den här maträtten är så ekonomisk men som sagt räcker den nästan en hel vecka. En omtentavecka. :))