Romröra


Ingredienser: 

2 dl créme fraiche 1 Schalottenlök 1 Knippe gräslök 1 tsk Dijonsenap (går bra med skånsk och vanlig också) 50 gr Löjrom eller Stenbitsrom (en burk) salt Svartpeppar

Beskrivning:

Vispa Créme fraiche med elvisp tills den blir fast. Skala och finhacka schalottenlöken och gräslöken. Blanda i. Tillsätt senap och rom. Salta och peppra efter behag.

Detta är gott till vanligt hårt knäckbröd. Som en liten förrätt..eller så lagar du till en lax, hel, kotletter eller spätt. Kanske lyxa till det med en filé av lax.

Fast om man är lat går det bra att köpa redan gravad eller rökt lax i skivor. Lägg då röran på skivan av lax, rulla försiktigt ihop och bind allt samman med en tandpetare.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)