Mickes inbakade Fläskfilé! till fest eller en romantisk middag


Ingredienser: 

Ca 500 g Fläskfilé 4 Smördegsplattor 150 gr mild Gorgonzola 1 ägg kryddas men salt och peppar SÅS. Stekskyn från stekning av filén 2 dl vatten 1/2 köttbuljong tärning 2 tsk Arrowrot 1/2 dl vitt vin lite tomat puré lite soya,salt och peppar effter smak

Beskrivning:

Skär filén i 4 bitar bryn dem i pannan och krydda med salt och peppar låt dem sedan sjuda under lock på svag värme i ca 10 min Kavla ut smördegs plattorna och plasera en bit filé och gorgonzola på plattan o sen vik ihop den penlsa med ägg såden fäster bra. Lägg dem sedan på bakplåtspapper och återigen pensla dem med ägg så de får en fin färg i ugnen. Gräddas i ugnen på 225 grader i ca 15 min

SÅS. Vispa urt pannan med 2 dl vatten sila skyn ner i en kastrull tillsätt sedan en 1/2 buljong och tillsätt 2 tsk arrowrot utrörd i 1/2 dl vitt vin smaksätmed soya och ev.salt o peppar kanske lite tomat puré för att få den konsistens man vill ha på såsen

Serveras gärna med en frisk sallad av nått slag själv brukar jag göra en tonfisk sallad som ger en fin brytning till rätten

Smaklig måltid dettta är en rätt som brukar gå hem och den är enkel att göra

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)