Fläskfilé med curry och banan


Ingredienser: 

500 g fläskfilé 1 tsk finriven färsk ingefära ½ tsk socker ½ tsk salt ½ tsk tabasco 2 små fasta bananer 2 msk jordnötter, grovhackade

Sås: 1 msk rapsolja 2 msk finhackad schalottenlök 1 tsk curry 2 dl apelsinjuice 1 msk koncentrerad kalvfond 1 ½ dl matlagningsgrädde ½ msk maizena

Beskrivning:

Putsa fläskfilén och dela den i 2 cm långa bitar. Blanda bitarna med socker, salt och tabasco. Låt stå minst 15 min

Såsen: Fräs löken i oljan. Vänd ner curryn och fräs ytterligare en halv minut under omrörning. Slå på juice och fonden. Låt koka ner till halva mängden. Blanda maizena och grädde. Häll ner blandningen i kastrullen under omrörning. Låt sjuda till den tjocknar. Halvera bananerna på längden och grilla eller ste i teflonpanna. Grilla eller stek fläskfilén på hög värme tills den är rosa i mitten.

Arrangera köttbitarna och bananerna på ett varmt fat. Ringla över såsen och strö över jordnötter.

Till servering: Jasminris, sockerärtor, vattenkastanjer

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)