Fyllda kycklingfiléer


Ingredienser: 

4 kycklingfiléer 2 msk smör eller margarin 2 vitlöksklyftor 6 marinerade, soltorkade tomater 2½ dl kesella, 250 g 1½ msk fransk senap ½ msk honung 2 msk finhackad timjan 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 8 skivor salami 1 paket bacon , 140 g

Beskrivning:

Smält matfettet i en stekpanna. Om du ska använda träspett lägg dessa i vatten. Bryn filéerna runt om i matfettet. Låt svalna och skär en ganska djup ficka i dem. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Hacka de soltorkade tomaterna. Blanda kesella, vitlök, senap, honung, hackade tomater och timjan. Smaka av med salt och peppar. Stoppa in salamiskivorna i filéerna och fördela hälften av kesellaröran på filéerna. Resten serverar du till. Sätt ugnen på 200ºC. Linda 1-2 baconskivor runt varje kycklingfilé. Fäst samman med tandpetare eller träspett. Stek filéerna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera med potatissallad och resten av fyllningen på buffébordet. Eller rör ihop en egen sås av exempelvis matlagningsyoghurt, hackade soltorkade tomater, pressad vitlök och gurktärningar.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)