Maggans äppelkaka (inte jag!)


Ingredienser: 

1 1/2 dl Kokosflingor 200 gr margarin 4 st ägg 4 dl socker 2 dl gräddmjölk 5 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 dl hackad mandel (grovt) 2 msk vaniljsocker 1msk kanel 4 äpplen (brukar oftast behövas runt 6) Till plåten behövs även margarin eller smör+ ströbröd (går självklart att skippa kokosflingorna om man inte tycker om det eller inte tål)

Beskrivning:

Smält matfett och låt det svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör det i smeten. Häll hälften av mandeln i en stor plastplåse (fryspåse) tillsammans med kokosflingor, kanel, socker och vaniljsocket. Skaka om. Skaka sedan om igen fast med äppelklyftor inuti. Klyfta varje äpple i 10-12 bitar. Skaka om så alla sidor av klyftorna blir pudrade. Observera att detta görs strax före gräddningen så att äppelbitarna inte hinner fukta sig.

Häll smeten på plåten och placera ut äppelklyftorna i smeten. Strö sedan över alltihop de sista resterna av mandeln. Ställ sedan in långpannan med kaksmeten i ugnen på 175°C ungefär 40 minuter. Låt kakan färgas gyllenbrun. Servera med vaniljsås.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)