Trattkantarellfylld kycklingfilé (redigerat)


Ingredienser: 

Kycklingfilé (1 per portion) Låglaktos matlagningsyoghurt el. creme fraiche (funkar naturligtvis med ickelåglaktosprodukter oxå) Trattkantareller/kantareller efter behag. (går bra med annan svamp oxå, men trattareller och kantareller är att föredra då de är mkt smakrika) Gräslök efter behag. Salt och peppar

ev. lite smör/olja i ungsformen.

Beskrivning:
  1. Tina upp kycklingfilén/filéerna. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  2. Skär upp en ficka i varje file, skär inte ut till kanterna.
  3. Blanda ner trattkantarellerna och gräslök direkt i youghurt/cremé fraiche-burken. Salta och peppra, smaka av.
  4. Förstekt filéerna i stekpanna i minst 10 min, eller tills de fått färg.
  5. Fyll fickan/fickorna på filéen/filéerna rikligt med blandingen.
  6. Lägg i ungsäkerform och sätt in i ugnen. (Ev. kan du salta och peppra fliéen/filéerna lite.) Låt den vara inne i minst 10-15 minuter, kolla av med jämna mellanrum för att hitta den tid som passar bäst.

Servera med ris eller couscous.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)