Grekisk herdesoppa på norrländskt vis


Ingredienser: 

För en portion behövs följande:

50g älg- eller renkött 1 gul lök 1 tsk olivolja 50g purjolök 2,5dl grönsaksbuljong 2 msk låglaktosmatlagningsyoghurt (går bra med vanlig) Riven ost (använd Valios laktosfria ost, finns i välsorterade butiker)

Beskrivning:
  1. Stimla köttet. Hacka gullöken och skiva purjolöken.
  2. Häll i en tsk olivolja i stekpannan och bryn köttet, lök och purjolök 2-3min.
  3. Tillsätt grönsaksbuljongen och matlagningsyoghurt och sjud i ungefär 6 min.
  4. Krydda med salt och peppar, avsluta med att strö över riven ost.

Servera gärna med ex. ostmackor av grekiskt lantbröd.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)