Godaste Köttfärssåsen (Hett tips)


Ingredienser: 

Läs hela receptet först. (ca 4-6 portioner)

Olivolja 400-500g köttfärs(nötfärs) 500ml passerade tomater ½ msk soya (svart, jag använder "Mr Cheng's" "Muschroom") 1 grönsaksbuljong (1 tärning ger 0.5L, jag använder knorr's) Ca 1 msk pizzakrydda Ca ½ msk svartpeppar Heinz Tomat Ketchup (och eventuellt salt och socker)

Och till Köttfärssåsen och pastan kan man ha någon av dessa: Cream Fraiche(kokbar använder jag) Parmesan riven Tomat Ketchup men dessa är till när maten är klar.

Ca pris för allt detta om man inte har något hemma: 130kr Men tänk på att allt inte går åt för att göra denna rätt.

Redskap som är att rekomendera: Wokpanna eller Stekpanna med lock (teflon helst, så att det inte blir bränt) Kastrull Durkslag.

Beskrivning:

Till att börja med vill jag säga att hur mycket man behöver krydda kan variera beroende på smak. Så det är viktigt att alltid smaka då och då så det inte blir förmycket eller för lite av något. Låt oss börja.

  1. Ta fram kastrullen sätt på vattnet så det börjar koka och följ anvisningarna för den pastan du valt. Själv föredrar jag Piccolini(Barilla) eller någon tunn pastasort. Ta fram stekpannan/wokpannan, stek 500g(all) köttfärs med ½ msk olivolja tills den har fått en fin brun färg och se till att du "maler" köttet när det steks så det blir små köttbitar.

  2. Ta bort stekpannan/wokpannan ifrån plattan, men stäng inte av den. Häll i 500ml passerade tomater(allt) i stekpannan/wokpannan och tillsätt Soyan, Buljongen, Kryddorna (enligt eget tycke om men annars följ ta så mycket jag skrev ovan). Rör om tills det blir jämt fördelat. Sätt på locket på stekpannan/wokpannan och sedan sätter du tillbaka stekpannan/wokpannan på plattan och låter det koka/puttra upp vid ganska hög värme, så att det sker en reaktion ;-).

  3. Ta bort stekpannan/wokpannan från plattan. Stäng inte av plattan Tillsätt Heinz Tomat Ketchup, täck ca 1/3 (en tredjedel) av stekytan med ketchup. Rör om, sätt på locket igen och sätt dem på plattan igen. Låt det koka/puttra en liten stund till.

  4. Ta bort stekpannan/wokpannan från plattan. Stäng inte av plattan Rör om lite, sedan tar du en sked och smakar, men blås först så du inte bränner dig. Om det inte smakar något alls så har du lagt för lite kryddor och ketchup. Så tillsätt efter smak. Eller ifall såsen är väldigt fast, i detta fall kan du tillsätta lite vatten.

Var försiktig med dessa, ta inte för mycket. Ifall du skulle ha lagt till förmycket peppar eller ketchup så är det inte kört. Om det är för sött (för mycket ketchup dvs.) strör du lite socker (Lite en liten nypa bara). Sen låter låter du det koka upp igen. Ifall det Är förmycket peppar så kan du ha i lite salt. Sen koka upp igen. Ifall det blev för sött av sockret, då tillsätt lite mer salt och peppar. Förhoppningsvis få ni det rätt från början.

Tillbehör till pastan kan ni se under ingredienser, angående Cream Fraiche så ska man bara ha ca ½-1 matsked per portion.

OBS! Om man inte har en stekpanna/wokpanna med lock så kan man efter steg 1 göra resten i kastrull. men man måste fortfarande röra om då och då.

Det var det tror jag. Om ni har några frågor är det bara säga till. Sem kan ni lägga till lite ingredienser efter eget tycke men inte för radikalt första gången annars kanske ni förstör den kemiska reaktionen ;-) Det kan finnas grammatiska fel i texten, så ni får läsa så gott det går.

Tack och hej.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3.5 (2 votes)