tortilla, Spansk


Ingredienser: 

5 ägg 7 råa potatisar (kokta kan användas med kortare stektid) 1 gul lök 2-4 msk olivolja 2 msk hackad persilja salt och vitpeppar

Beskrivning:

Spansk tortilla (typisk bond rätt som togs med ut till fälten)

Tortilla gräddas i stor hög panna och kan serveras som ensamrätt eller med kött och/eller sallad.

En kall tortilla skärs i fyrkanter och äts med sallad till lunch eller som mellanmål.

Skala och skär potatisen i skivor (1cm) och sedan i fyrkanter. Skala och hacka löken fint.

Värm olivoljan i pannan, stek potatisen långsamt mjuk på medelvärme utan att ta färg, tillsätt löken och stek.

Hacka persiljan grovt. Rör ihop äggen i skål. Salta och peppra dem rikligt och tillsätt persiljan.

Häll potatis/lök från pannan i skålen med äggen, rör om.

Värm upp ny olivolja i pannan och häll i ingridienserna från skålen. Rör INTE i pannan men lägg ev. ett lock över och stek tills äggen är knappt fasta.

Vända tortillan med hjälp utav ett oljat lock. Tortillan ska vara lite lös innutill.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)