Brinnande pepparstek med västerbottenpotatis


Ingredienser: 

Ingredienser:

800 g oxfilé 2 schalottenlökar 2 msk grovmalen svartpeppar 1 msk grov salt 2 msk smör 6 cl konjak 2 cl sherry 1,5 msk fransk senap 4 dl tjock grädde 2 dl kalvsky salt Potatis: 4 bakade potatisar 2 ägg 100 g västerbottenost 1 dl crème fraiche persilja, dragon salladslök salt och peppar haricots verts lök smör

Beskrivning:

Gör så här:

Baka potatisen i 200 grader i ca 45 minuter. Pressa i bunke (utan att förstöra skalen) och blanda efter en liten stund med ost, crème fraiche, kryddor, fint skuren lök och hackade örter. Spritsa eller fyll tillbaka med sked i skalet och gratinera i ugn. Man kan förbereda detta någon timme före servering.

Stycka fyra rejäla köttbitar i form av tournedos. Dessa rullas i peppar och salt och steks i smör runt om. I med den hackade löken. Slå i konjak och sherry. Flambera. Lyft sedan upp köttet och i med sky och grädde. Koka ihop i en vid kastrull eller i en traktörpanna. Smaksätt med senap och salt i slutet och låt köttet värma sig en stund före servering. Mixa och smaka av. Det ska finnas hetta, men inte på tok för mycket. Här passar i stort sett alla kokta eller smörslungade grönsaker till, men lite lökfrästa haricots verts är aldrig fel.

Rekommenderad dryck: Rött vin, Cuvée Louis Max från Frankrike

/ Mvh Andreas

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)