Pyramider är öken

30 augusti 2005, 20:26 - diadara

Så fick jag frågan, den där frågan som jag vet att jag inte hört för sista gången, och lär höra minst hundra gånger till innan jag dör. "Är du intresserad av att börja sälja smink?" Jag tittade på min frågeställare och försökte ge henne "jag-är-inte-intresserad-blicken", men av någon anledning så bara log hon och blinkade sådär rart som bara små barn och valpar kan göra. Så fortsatte hon klämkäckt: "Alltså, det är som en pyramid... fast ändå inte, för sånt skulle jag aldrig våga pyssla med. Tihi" Nu förbyttes tomrummet ovanför hennes huvud plötsligt till en gloria av ilsket blinkande varningstrianglar. Rarheten i hennes blick var som bortblåst, och jag kände hur hennes giriga, lystna blick försökte scanna mina hjärnvågor och mata mig med subliminala budskap som jag undermedvetet skulle bearbeta i sömnen för att sedan vakna mitt i natten med ett plötsligt och obegripligt begär att sälja läppstift.

Jag är känd för att vara en ja-sägare. Enbart på grund av mitt dåliga samvete har jag blivit inlurad i de mest tvivelaktiga affärer, alltid med samma löfte: Att tjäna de STORA pengarna. Ni vet hur det funkar. Man investerar en summa kronor i ett startpaket och försöker sen sälja värdelösa varor till hutlösa priser till alla intet ont anande ja-sägare man känner. Det slutar alltid likadant. Dåligt samvete, några tusingar fattigare och 50 liter koncentrerat diskmedel i källaren som ingen vill ha.

Jag tvingade mig ur min tillfälliga koma och vände mig till min frågeställare. Med bestämdhet i rösten sa jag: "Jag gillar inte smink, men tack ändå!" Sen sänkte jag blicken ner i min bok och hoppades att det var över. För de har alltid argument. Vad du än säger, så kan du ge dig faan på att de har något i bakfickan. Men idag måste Fru Fortuna haft ett gott öga till mig, för min frågeställare förblev tyst. Jag drog en lättnadens suck, luade mig tillbaka och började massera mina ömmande ögon. Det tog mig ungefär en hundradels sekund att inse att jag just den dagen, för en gångs skull, hade sminkat mig.

diadara - there can be only one

Om oss Student.se Studier Jobb och Karriär Community Nöjen Våra andra sajter:  
FAQ Copyright © 2010 Studentlya Jobbmarknaden Bloggar Erbjudanden Traineeprograms.com Smartster.se
Allmänna villkor Abovo Kurslitteratur Platsannonser Forum Nöjesguide Yrkesroller.se Smartster.no
Cookies Lyckebovägen 31 Stipendier Traineeprogram Foton Recept Studentlya.nu Smartster.com
  518 40 Sjömarken Uppsatser Yrkesroller Sök Studenter   MVGPlus.se Festivalinfo.se
  Dir: +46 (0)33 722 00 00 Hälsoskolan       Studentuppsatser.se Abandonia.com
  Fax: +46 (0)33 722 00 22         Studentertyckertill.se Reloaded.org
  Mail: info@abovomedia.com         Snuttis.se Kanaler.se
               

Hitta ett jobb hos LeoVegas