1000 sätt att sitta på


Ingenjörsstudenter vid Mälardalens högskola har jobbat efter tanken 1 000 sätt att sitta på. Nu visar de upp vad de har kommit fram till på möbelmässan Stockholm Furniture Fair 2010 i Älvsjö. På mässan som pågår mellan den 9 och den 13 februari visar studenterna upp möbler som de har arbetat fram. Det var under en kurs i industridesign som de tog fram olika sittmöbler som kan användas till olika sittställningar.

Resultatet visas nu upp på möbelmässan.
– Våra studenter har verkligen gjort en upptäcktsresa inom material och tillverkning, och det är spännande idéer som nu presenteras på möbelmässan, säger Jan Frohm, adjunkt i informationsdesign och industridesign vid Mälardalens högskola, i ett pressmeddelande.

Jan Frohm berättar också att man borde ändra sittställning hela tiden för att motverka att kroppen blir stel och för att förebygga svanksmärtor. Studenterna som läste kursen i industridesign har tagit fram möbler där man kan byta mellan fyra olika sittställningar för att på det sättet undvika att sitta för länge i samma ställning. I de olika sittmöblerna som studenterna har tagit fram kan du sitta i en avslappnad sittställning med 110 grader mellan höften och ryggen. Du kan också välja mellan en knäsittning, en nigsittning eller en skräddarställning.

NATHALIE NORDHSTRÖM
nathalie.nordhstrom@studentis.com