Microsoft blir e-postleverantör


13 000 studenter vid Mälardalens högskola ska få Microsoft som ny e-postleverantör. Avtalet mellan Mälardalens högskola och Microsoft innebär att 13 000 studenter kommer att byta från den nuvarande lösningen som bygger på den öppna webbmailklienten IMP till Microsofts Live@edu-svit där även Outlook Live ingår. Det rapporterar idg.se.

Microsoft har den senaste tiden träffat en rad kontrakt med svenska högskolor.
– Personalen på skolan kör redan Exchange och Outlook. Det var naturligt för oss att välja motsvarande plattform för eleverna, säger Tommy Stridh, it-chef på Mälardalens högskola.
Förutom Mälardalens högskola använder Malmö högskola, Chalmers konstfack, Handelshögskolan i Stockholm, Umeå universitet samt Stockholm och Nackas kommunala skolor Microsofts Live@edu-tjänster.

Det är gratis för skolorna att använda sig av Live@edu. Sett ur Microsofts perspektiv kan det ändå löna sig trots att det inte ligger några omedelbara pengar i affärerna. Deras förhoppning är att studenterna ska bli potentiella kunder i framtiden. Thomas Spångberg, ansvarig för högre utbildning på Microsoft, uppger att de gärna kan förse studenterna med de verktyg som används ute i näringslivet.

NATHALIE NORDHSTRÖM
nathalie.nordhstrom@studentis.com