Ja till förskollärarexamen


Högskolan i Borås fick den 14/12 det efterlängtade beskedet. Högskolan i Borås får rättigheter att utfärda förskollärarexamen. ”…Högskolan i Borås har förutsättningar att ge förskollärarutbildning med tillfredsställande kvalitet.” Konstaterar Högskoleverket i sin samlade bedömning. Goda betyg. Det konstateras också att högskolan bland annat har en väl tvecklad organisation kring den verksamhetsförlagda utbildningen vilket bidragit till att ge utbildningsmiljön betyget tillfredsställande. En nyligen genomförd undersökning visar också att alumner från lärarutbildningen i Borås är nöjda med sin utbildning och har en hög anställningsbarhet. Det poängteras även att lärarresurserna inom förskollärarutbildning är tillfredsställande. Endast 13 av 22 lärosäten som sökt blev beviljade dessa rättigheter. Nästa år införs nya lärarexamina i hela landet. Detta har lett till att samtliga lärosäten i Sverige som vill bedriva lärarutbildning, i enlighet med regeringsbeslut, har varit tvungna att söka nya rättigheter för detta.

Kommande examenstillstånd Högskolan i Borås väntar på ytterligare besked från Högskoleverket kring nya lärarexamina. Den 17 december kommer besked om grundlärarutbildning och den 18 januari väntas besked kring ämneslärarutbildning.

Läs Högskoleverkets pressmeddelande ”Lärosätena som får examinera förskollärare och yrkeslärare”. Läs mer om förskollärarutbildning vid Högskolan i Borås.