Learning by doing


Praktik och examensarbete – enkelt! En ny mötesplats för studenter och företag har startats i Sverige! På Learning by doing kan du själv vara med och forma några av de viktigaste stegen i din karriär - helt gratis. Ska du göra praktik eller skriva examensarbete? I så fall är Learning by doing rätta platsen för dig. Genom Learning by doing får du mer kontroll och överblick när du ska söka din praktik eller hitta ditt exjobb.

Hittills har det inte funnits en naturlig länk mellan studenter och företag, när det gäller just kvalificerade praktikplatser och examensarbeten. Detta är en förlust för företag och studenter som båda går miste om tusentals möjligheter till utveckling. Många företag har inte insett vilken resurs de går miste om när de glömmer bort studenterna, som ju är morgondagens medarbetare. För studenter är praktik och exjobb viktiga kanaler in till arbetslivet och skapar kontakter för framtida arbetstillfällen. Fördelen med Learning by doing är att grovjobbet är gjort; företagen på sidan är redan intresserade av praktikanter och exjobb, och letar aktivt efter framtidens stjärnor.

Om du som student har ett förslag på exjobb så måste du inte längre ringa runt till företag och söka upp intressenter. Du får större möjligheter i och med att du förutom att leta bland företagens exjobb, själv kan lägga upp förslag på exjobb som du vill genomföra och låta intresserade företag kontakta dig. Om du söker praktikplats i samband med din utbildning kan du bläddra bland de praktikplatser som lagts upp, eller bara lägga upp en presentationsprofil på sidan och låta företagen hitta dig.

Börja din resa på http://learning-by-doing.se

P.S. Dessutom får alla som registrerar sig en gåva från Sverigepremien. D.S