Sveriges Studenter tänker på Norge


I fredags eftermiddag attackerades Oslo av en bomb med minst 7 döda och fler än 86 personer sköts ihjäl på ön Utöya under ett ungdomsläger för AUF, Norges motsvarighet till SSU. Detta är det värsta dådet i Norge sedan andra världskriget och ett av de värsta i världen i modern tid. Efter en och en halv timmes skjutande på Utöya kunde Polisen gripa Anders Behring Breivik som utfört det hela iförd polisuniform.

Bland de döda är de flesta ungdomar, studenter och även några barn. Än har myndigheterna ej släppt listor på vilka som bekräftats döda. Klart står dock att då det är många som är och skall bli studenter och detta gör att vi på Student.se tänker på alla de som mist någon närstående och vill sända våra tankar till er.

Kondoleanser till Norge strömmar in från hela världen Barack Obama, Vladimir Putin, Fredrik Reinfeldt, Angela Merkel är några av världens ledare som tagit avstånd från detta vanvettiga våld.

Vi avslutar denna notis med Utöya-överlevaren Stine Renate Håheims kärleksbudskap som har spridit sig över internet. I en intervju med CNN sa hon: - Om en man kan visa så mycket hat, tänk hur mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans.

Chalmes bild

Vi på Chalmers tänker på Norge! Det är så jäkla hemskt det som hänt och så otroligt onödigt. Varför?