Storsjöyrans tio första artister klara!


Storsjöyran i Östersund presenterar nu de första akterna inför festivalens tjugonionde år sedan starten 1983.

Det första släppet bjuder på stora delar av den svenska artisteliten och flera heta nya namn:

Klar för Yran är Lars Winnerbäck, som kommer med ett nytt album i bagaget. Hans turné kommer att bli sommarens stora publikmagnet och spelningen på Yran blir den enda på våra breddgrader.

Till Yran kommer också Melissa Horn, som efter en lång vinterturné med bl a fyra (!) utsålda Cirkus i Stockholm nu gör en exklusiv festivalturné.

Apropå exklusiv; Jakob Hellman, en av svensk pophistorias mest älskade och saknade artister, gör en av sina sällsynta framträdanden på Yran.

Tant Strul tillhör den handfull artister som ändrat riktningen för svensk rockmusik. I sommar turnerar de för första gången sedan 1985 - och det är en sista gång. Spelningarna Tant Strul är få och noga utvalda. Yran är en.

Eldkvarn firar 40 år och till sommaren är det 25 år sedan bandet spelade på Yran första gången. Det celebrerar Plura och hans vänner med ett storstilat återbesök.

Till Yran kommer också en knippe av de just nu hetaste nya namnen - de sju multikonstnärerna i Den Svenska Björnstammen med sin monsterhit (tre platina) "Vart jag mig i världen vänder", housescenes nya fixstjärnor DJ-duon Nause, dansante skåningen Panda Da Panda samt kritikerrosade indiefavoriterna Loney Dear och Deportees.

Storsjöyran genomförs 27-28 juli