Förenkla ditt studentliv med appar!


Mobiltelefonen är en självklarhet för de flesta idag och på senare år har smarttelefonerna gjort ett segertåg över Sverige. Var och varannan har en i sin ägo och kan ta del av de till synes oändliga möjligheterna som finns.

En av funktionerna i en smarttelefon (smartphone) är att man kan ladda ner och installera s k appar. Det finns applikationer både för nytta och för nöje. Mobilen kan vara en riktigt bra resurs för studenter som använder den på rätt sätt. Det finns tusentals appar som kan underlätta ditt studentliv på högskolan betydligt! Visste du t ex att man använder Ipad som studieverktyg på många skolor i USA? Det är möjligt att skapa studiematerial och fullständiga kurser som studenter över hela världen sedan kan få tillgång till.

Här hittar ni några exempel på appar som kan vara användbara:

Högskoleprovet: Den här appen ger dig ett antal övningsprov som du kan träna på. Alla vet väl att det är viktigt att förbereda sig inför provet men orkar man inte råplugga uppslagsverk så kanske den här appen kan vara en lösning.

Dropbox: Här är programmet som kan konkurrera med usb-minnet! Du kan spara dina dokument, bilder och videos i Dropbox och tar med dig dem i telefonen! Appen underlättar även för dig som vill dela med dig av dina alster.

Mecenat: Rädd för att missa några bra studentrabatter? Med Mecenat:s app håller du som har studentkort dig uppdaterad med de senaste erbjudandena.

Itunes U: Det här är Apples eget mobiluniversitet! Med den här appen får du tillgång till föreläsningar och kurser från högskolor och universitet världen över. Kurserna kostar men appen i sig är gratis.

Springpad: Spara idéer och information som du vill komma i håg - på webben, i telefonen eller på din iPad.