Mittuniversitetet samarbetar med Sveriges största bokblogg!


Mittuniversitetet gör nu en unik bloggsatsning och har ingått ett samarbete med Sveriges största bokblogg – Bokhora.se. På Bokhora.se får några av universitetets studenter möjlighet att blogga om litteratur och livet som humaniststudent i nya bloggen Bookie.

  • Fantastiskt roligt att vi har kunnat nå fram till det här samarbetet. Humanistiska studier öppnar möjligheter genom de kompetenser som studenterna tränas i, inte minst i att tolka, värdera, analysera och producera text. Det vill Mittuniversitetet lyfta fram genom bloggsatsningen, säger Tomas Berglund, prefekt för institutionen för humaniora.

  • Det här är både roligt och faktiskt ganska unikt för både bloggvärlden och universitetsvärlden törs jag säga, och det känns väldigt kul att få vara med på tåget. Vi tror att Bookie blir ett bra bidrag till vårt bloggande, säger Johanna Ögren, skribent på bokhora.se.

Skribenterna på Bookie – en blogg för bokberoende är Hanna Andersson från Umeå och Agneta Sjöberg från Kramfors. Båda studerar litteraturvetenskap och kreativt skrivande vid Mittuniversitetet i Härnösand universitetets utbildningar i humaniora har sin bas. Hanna och Agneta berättar om hur studentlivet kan se ut samt vill öka medvetenheten om de humanistiska ämnena, studier och litteratur i allmänhet.

  • Bookie kommer att ha studentens perspektiv på litteraturvetenskap, säger Hanna Andersson.

  • För att citera Cicero: ”Ett hem utan böcker är som en kropp utan själ”, säger Agneta Sjöberg och tillägger: Vem vill väl vara utan sin själ?

  • Det sprids ibland en krisbild av humaniora. Men vi vill, i det här fallet genom våra studenter och Bookie, också visa en motbild. Våra kurser är fortsatt attraktiva och det finns trots allt en efterfrågan på humanistisk kompetens på arbetsmarknaden, säger Tomas Berglund.