Hitta ditt drömjobb på nätet


Nätet kan vara ett utmärkt hjälpmedel när du söker jobb – det gäller bara att veta hur du använder dig av det på bästa sätt. Här får du några tips som förhoppningsvis kan vara till nytta:

  1. Tänk utanför ramarna – Varför nöja sig med att lägga upp CV:et på en massa webbplatser? Skapa en webbplats som är enkel att använda eller lägg upp din portfolio online där rekryterare kan se ditt arbete, läsa om dina mål och få kontaktinformation.

  2. Kontrollera så att du inte förstört för dig själv – Prova att söka på ditt namn och se vad som kommer upp. Det är vad potentiella arbetsgivare kommer se om de gör samma sak.

  3. Sök inte bara utannonserade jobb utan gå direkt till källan! Fundera på var du vill arbeta och ta sedan kontakt med de företagen direkt!

  4. Använd dig av jobbevakningar - De flesta jobbsajter har funktioner som gör att du kan registrera dig för att få e-post om nya lediga jobb som matchar dina valda kriterier.

  5. Nätverka – Låt folk få veta att du söker jobb! Berätta för alla att du letar efter arbete. Var inte rädd för att uttrycka vad du vill och vad du kan.