Slutspurt i Adeccos koncernchefskampanj


Bemanningsföretaget Adecco genomför just nu en kampanj där de söker en vikarierande koncernchef för bolaget. Vinnaren får en unik erfarenhet till sitt CV, en månadslön på 100 000 kronor och en exklusiv stol från Eames värd 35 000.

När ansökningstiden gått ut stod det klart att Adecco fått in sammanlagt 1760 sökanden och av dem gick 300 stycken vidare till en andra omgång. De sökande fick genomgå ett flertal tester som till exempel innebar personlighetstester samt ett test som mätte logisk problemlösningsförmåga. Det var totalt 55 personer som var kvar i processen efter dessa tester. De här personerna blev sedan intervjuade via telefon och de som tog sig vidare vid denna gallring fick genomgå djupintervjuer med en rekryteringskonsult på Adecco. Nu väntade ytterligare personlighetstester för kandidaterna samt feedback på resultaten.

I förra veckan startade slutspurten i årets koncernchefskampanj! 10 slutkandidater återstår och alla har chansen att vara med och påverka vem av dessa som ska få ett extra försprång i urvalsprocessen. Adecco har en Facebooksida där man kan läsa mer om de olika kandidaterna samt rösta på den som man tycker är bäst lämpad för jobbet. Omröstningen pågår fram till 21 maj. Efter kampanjen avgörs finalen med ett assessment center och med presentation framför en jury.

En av slutkandidaterna är 25-årige Joakim Orreteg från Stockholm. Han slutför just nu sin juristexamen och ekonomie kandidatexamen vid Stockholms universitet och lovar att han kommer att genomföra klassikern (Vasaloppet, Lidingöloppet, Vansbrosimmet och Vätternrundan) nästa år om han blir Adeccos nya koncernchef.

Joakim fick nys om Adeccos rekryteringstävling tack vare att en vän gillat deras länk på Facebook och sökte tjänsten eftersom det kändes som ett passande jobb och eftersom han är ”barnsligt förtjust” i olika testmoment. Joakim Orreteg är väldigt social och driven, är analytiskt lagd och gillar att lösa problem. Han betraktar tjänsten som Adeccos koncernchef som ett drömjobb och menar att hans breda akademiska bakgrund medför att han kan analysera problem från olika synvinklar.

Rekryteringsprocessen har varit krävande för de sökande och Joakim anser att man bör tänka till ordentligt för att ta sig igenom en process som denna. Fråga dig själv: vad är det som gör att just jag passar för en roll som denna? När du får personlighetstesterna, var alltid dig själv! Försök inte svara som du tror att du vill att du ska svara - man vet aldrig vad de letar efter. Joakim säger även att det är väldigt viktigt att du sitter ostört när du gör testen och att man bör förbereda sig noggrant inför intervjuerna. Tänk igenom vilka egenskaper du har som gör att du passar för det jobbet du söker. Ska du genomgå en djupintervju är det extra viktigt att du kan ge exempel på tillfällen, i arbetsliv eller privatliv, då du visat prov på dessa egenskaper.

Joakim råder alla att söka till om Adecco genomför liknande kampanjer i framtiden. ”Det spelar ingen roll vilken akademisk utbildning du har, bara du är en ledare. I finalen har vi allt från datasnillen till juridiska bokmalar”.

J_Orretegs bild

Vill ni att jag ska gå segrande ur tävlingen, rösta på www.adeccokoncernchef.se/joakim