Populärvetenskap på Världsmiljödagen


Tisdag den 5 juni är det dags för Världsmiljödagen – World Environment Day – som instiftades på FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972.

Umeå universitet uppmärksammar i år temadagen genom att arrangera en hel förmiddag med korta, populärvetenskapliga föreläsningar. Dessa kommer att handla om hur kommande klimatförändringar kan påverka oss framöver. Arrangör är Umeå universitets nätverk för klimatforskning (KLUM).

Här är ett litet urval av de föreläsningar som kommer att erbjudas: Anpassningspolitik i olika europeiska länder (Carina Keskitalo, Geografi och ekonomisk historia), Säker dricksvattenproduktion i ett förändrat klimat (Andreas Tornevi, Folkhälsa och klinisk medicin, Yrkesmedicin), Från ekonomiskt till hållbart – från exploatering till samexistens (Karl Johan Bonnedahl, Institutet för hållbarhet och företagsetik, Handelshögskolan)

Föreläsningarna kommer att genomföras i hörsal D i Lindellhallen, Umeå universitet. Det är gratis att delta och ingen anmälan krävs. Mer information hittar ni här.