Tredjeplats i modetävling för Boråsstudent


Fredagen den 10 augusti avgjordes finalen av modedesigntävlingen Designers Nest och det blev en tredjeplats för Textilhögskolans Johan Nordberg.

Konkurrensen i den prestigefyllda tävlingen med designtalanger från hela Norden var stenhård. - Det känns jättekul och överraskande. Jag hade inte förväntat mig att juryn skulle utse mig till en av vinnarna, säger Johan Nordberg som i våras tog examen från modedesignutbildningen vid Textilhögskolan.

Johans kollektion har fått namnet ”Contour” och utforskar siluetter i ett 2D/3D-perspektiv. Det handlar mer om avancerade skisstekniker än materialval och sömnad. - Kollektionen har både ett träffsäkert uttryck och en stark konsekvent idé från designprocess till färdig kollektion, säger en stolt och glad Pia Mouvitz, bitr. utbildningsledare för modedesignutbildningen.

I fredags tävlade sammanlagt 27 utvalda designstudenter från nio designhögskolor i Norden. Detta skedde i samband med Köpenhamns modevecka. Textilhögskolans representanter var, förutom Johan Nordberg, även Daniel Bendzovski och Sara Lundberg. – Alla tre kollektionerna fick ett mycket gott mottagande från publiken. Deras plagg överraskade verkligen på catwalken, säger Pia Mouwitz.

Tredjeplatsen innebär att Johan Nordberg får en monterplats under två framtida modemässor i Köpenhamn. Men först väntar visningar tillsammans med de andra från vårens avgångsklass under både Mercedez-Benz Fashion Week i Stockholm (29 augusti) och under London Fashion Week (18 september).