TIMES semifinal i Göteborg nu i helgen


Nu är det bara några få dagar kvar tills den nordligaste semifinalen i TIMES (Tournament In Management and Engineering Skills), Europas största case-tävling för Industriell Ekonomi studenter. TIMES anordnas av studentorganisationen ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management) och i årets upplaga av tävlingen kommer en av de sju semifinalerna att gå av stapeln på industriell ekonomisektionen på Chalmers i Göteborg från 25 till 28 januari 2013.

Tävlingen går ut på att lösa praktikfall, s.k. case under tre till fyra timmar utan hjälpmedel och sedan presentera lösningarna för en jury bestående av representanter från näringslivet och akademin. I år deltar 66 universitet i TIMES. Tävlingen börjar med en Local Qualification under hösten för vardera universitet där det bästa laget får delta i en semifinal under vintern. Det vinnande laget från varje semifinal möts till sist i den grandiosa TIMES-finalen som i år kommer att hållas i München där det segrande laget koras till "IEM-student of the year" (årets bästa industriell ekonomistudenter).

Projektledaren för semifinalen i Göteborg, Isabel Azcárate, läser andra året i industriell ekonomi på Chalmers och ser varmt fram emot den kommande helgen. Förutom själva tävlingen och case-presentationerna kommer helgen att bestå av både företagsbesök, fina sittningar och case-event även för de studenter som inte är med och tävlar.

Lagen som kommer göra upp om vinsten i TIMES semifinalen i Göteborg kommer från åtta olika universitet från hela Europa. Det är fantastiskt att se hur stort genomslag TIMES verkligen har och framförallt vilka kontakter som kan skapas och betyda mycket för framtiden, både för studenter och företag. Det är en tävling som i många fall leder till jobb men framförallt till att stärka nätverket mellan Europas industriell ekonomistudenter.

Det kommer utan tvivel att bli en intressant och givande helg på Chalmers industriell ekonomisektion, något som en case-intresserad inte vill missa!

Mer info finns på www.i-chalmers.se och www.estiem.org -> TIMES