Berlin-vinnare av T.I.M.E.S.


I helgens semifinal för casetävlingen TIMES, Tournament In Management and Engineering Skills som gick av stapeln på Chalmers i Göteborg så vann laget från Tekniska Universitetet Berlin tätt följt av ETH från Zurich och Lappenrantas Tekniska Universitet.

I tävlingen som genomfördes under lördagen och söndagen tävlade 8 lag från Ankara, Berlin, Skopje, Oulu, Lappenranta, Zurich, Dortmund och Warzawa. Tävlingen bestod i att lösa två case. Det första under lördagen handlade om att technology transfer för ett försvarsmaterialföretag från sin designavdelning till sin produktionsenhet i en annan stad i USA. Det andra caset handlade om att lämna rekommendationer för ett nordiskt mediaföretag om hur man kan konvertera från sina traditionella print-produkter till en större digital produktion anpassad för framtida mediakonsumtion.

Prisutdelningen skedde i Studenternas Hus på söndagskvällen då TIMES-juryns ordförande Andreas Swahn tillsammans med projektledaren för TIMES Isabel Azcárate gratulerade vinnarna och överräckte priser under en stor galamiddag. De glada studenterna fortsatte senare sitt firande på Park Lanes nattklubb in på småtimmarna.