Kulturnatt Stockholm 2013


95 aktörer bjuder på 350 lila drömmar. Programmet för Kulturnatt Stockholm 2013 är nu släppt.

Den 20 april rullar Stockholms fantastiska kulturliv ut den lila mattan för fjärde gången i ordningen, med fri entré och öppet mellan 18.00-24-00.

I år är det 95 aktörer som bjuder på över 350 olika programpunkter. Som vanligt visar kulturnatten upp en enorm bredd, med allt från operaföreställningar, hyllning till spelkulturen, sex i litteraturen, 16-timmars pianokonsert, slöjd och ”do it yourself”, stumfilm ackompanjerad till livemusik, spökvandringar, up & coming-artister, dans, kulturpolitik och mycket mycket mer.

2013 års nyheter är att bland andra Biologiska museet, Liljevalchs, Livrustkammaren, Botanart Gallery, Hallongrottan och Porky Royale Tattoo ansluter till raden av medverkande kulturnattsaktörer.

-Förra året hade Kulturnatten 95 000 besök, och det vore väldigt roligt om vi i år slår 100 000-gränsen. Men det är jag helt övertygad om att vi gör, säger Sara Thorstensson, projektledare Kulturnatt Stockholm.

Den officiella efterfesten kommer i år inta Stockholms Stadshus, där Blå hallen och Gyllene Salen är de stora namnen för kvällen. Såklart är det fri entré även här.

Programmet släpps idag den 11/3 på www.kulturnattstockholm.se.