CarbonStory- Ett socialt och roligt sätt att bekämpa klimatförändringar


Det är vanligt att känna sig orolig för klimatförändringar och många av oss känner sig skyldiga att verkligen göra något åt det. De flesta människorna idag gör dock inte så mycket åt klimatförändringar och inser inte hur allvarligt det kan bli.

Men med CarbonStory kan du förändra världen. Från din dator kan du på ett enkelt sätt ta del av lösningen mot klimatförändringar.

CarbonStory kan du beräkna ditt årliga koldioxidutsläpp och sedan kolla upp en hel del projekt som du kan sponsra. Projekten omfattar olika lösningar, länder, standard och prisnivåer. Det som är så bra med detta är att man kan själv välja projekt att skänka till och det behöver inte kosta mer än några få dollar per månad!

Priset beror förstås på sitt eget koldioxidutsläpp. Om t.ex. mitt koldioxidutsläpp/år är 12 ton så ska jag kompensera för det och skänka så mycket pengar det krävs för att skapa 12 ton förnyelsebar energi eller plantera skog som absorberar motsvarande mängd koldioxid. På så sätt har jag neutraliserat mitt koldioxidutsläpp och blivit ”Carbon Neutral”.

CarbonStory ger dig en egen profil som visar alla projekt du har sponsrat och hur många ton du har kompenserat för.

Man kan även tävla med kompisar och bilda lag för att se vem som är mest miljövänlig. Genom gamification och historieberättande skall det vara roligt för alla att ta del av lösningen mot klimatförändringar.

Börja nu med CarbonStory och var ”Carbon Neutral” gratis under en månad! Kopiera länken nedan för att sätta igång: http://www.carbonstory.org/promotion

Erbjudandet gäller för 25 studenter och lösenordet är ”Student”.