BTH i samarbete med Microsoft


Blekinge tekniska högskola, BTH, har inlett ett samarbete med Microsoft inom innovationsområdet. Det innebär att BTH ska bli en så kallad BizSpark Network Partner. I praktiken innebär det att utvecklingsprojekt och mindre, nystartade företag som samarbetar med BTH Innovation kommer att få tillgång till utvecklingsmiljöer som är kopplade till Microsofts produkter och expertis.

I fortsättningen kommer BTH därför att kunna erbjuda projekt och nystartade företag att ta del av Microsofts produkter, kontakter och andra resurser. Det kan vara viktigt vid uppstarten eller vid den fortsatta utvecklingen av nya företag. Det är BTH Innovation som är BTH:s koordinator i programmet. BTH Innovation kan jämföras med en plantskola för nya idéer där studenter, forskare, lärare eller andra kan få hjälp med att utveckla sina idéer till mer färdiga affärskoncept.

Microsoft BizSpark jobbar med att hjälpa lovande teknikföretag som är i startgroparna eller som nyligen har startat. De får hjälp genom kraftigt reducerade priser på utvecklingsverktyg och expertis. Programmet ska förena nystartade företag med entreprenörs- och teknikresurser. Målet är att stödja och öka tillväxten för en ny generation potentiella entreprenörer. Nils Stadling som är teknikchef för Microsoft uppger att de genom samarbetet med BTH når just denna målgrupp och att de ser intressant forskning och utbildning som ger goda förutsättningar till innovationer. Anders Nilsson som är verksamhetsansvarig för BTH Innovation ser samarbetet som en stor möjlighet. De kommer att få större möjligheter att hjälpa såväl forskare och studenter som nystartade företag i deras idéarbete.

NATHALIE NORDHSTRÖM
nathalie.nordhstrom@studentis.com