Räddas vår planet i Köpenhamn?


Vad är det som pågår under klimatkonferensen i Köpenhamn? Kan framtiden för vår planet avgöras i den danska huvudstaden? Student.se reder ut vad förhoppningarna är för konferensen mer än att skriva ett nytt avtal om åtgärder för att minska utsläppen av växthusgaser.

Ett mål kan vara att medeltemperaturen inte ska ligga mer än två grader över den medeltemperatur som rådde före den industriella revolutionen vid år 2050. Detta mål kan nås genom att definiera hur mycket länderna ska sänka sina utsläpp. Enligt FN:s vetenskapliga klimatpanel bör i-länderna minska utsläppen med 25-40 procent till år 2020, skriver Dagens Nyheter.

Ii-länderna måste stå för merparten av kostnaderna, även i u-länderna, för att växthuseffekten ska kunna bromsas in. Men nu diskuteras hur stort stödet ska vara, hur det ska se ut och vem som ska få del av det.

När skog skövlas ökar växthusgaserna, då ett färre antal träd kan ta upp koldioxid. I Köpenhamn diskuteras nu hur avskogningen kan bromsas eller till och med stoppas? Det här är en stor fråga för länder som Brasilien och Indonesien som har jättelika skogsindustrier.

Konferensen tar även upp frågor som rör mål för utsläppsminskningar inom särskilt problematiska sektorer i u-länderna. Där kan det även handla om särskilda begränsningar för internationellt flyg och sjöfart.

Markus Hankins markus.hankins@studentis.com

Tjilins bild

Ska bli intressant att se vad och om de kommer fram till...

Om oss Student.se Studier Jobb och Karriär Community Nöjen Våra andra sajter:  
FAQ Copyright © 2010 Studentlya Jobbmarknaden Bloggar Erbjudanden Traineeprograms.com Smartster.se
Allmänna villkor Abovo Media Group Kurslitteratur Platsannonser Forum Nöjesguide Yrkesroller.se Smartster.no
Cookies Alingsåsvägen 6 Stipendier Traineeprogram Foton Recept Studentlya.nu Smartster.com
  504 38 Borås Uppsatser Yrkesroller Sök Studenter   MVGPlus.se Festivalinfo.se
  Dir: +46 (0)33 722 00 00 Hälsoskolan       Studentuppsatser.se Abandonia.com
  Fax: +46 (0)33 722 00 22         Studentertyckertill.se Reloaded.org
  Mail: kontakt@student.se         Snuttis.se Kanaler.se
               

Hitta ett jobb hos LeoVegas