Efterrätts korgar (till glass etc.)


Ingredienser: 

Efterrätts korgar (till glass etc.), eller som garnetyr i diverse former

100g osaltat smör 100g florsocker (icing suger) ½ tsk vanilj extrakt 3 äggvitor 100g mjöl

Beskrivning:

rumstempurera smöret eller smällt det något och låt svalna. Blanda med florsockret samt vaniljextrakten. Rör ner äggvitorna och arbeta till smidig smet. Avlsuta med att vända ner mjölet.

Klicka och bred ut smeten på bakplåtspapper i diverse former. Runda för t.ex. korgar. I ugntemp ca 180 grader till gyllenbrun till brun.

Ta ut ur ugn och avlägsna lätt. För korgar, avslägsna och lägg upp på botten av ett glas eller i en kopp till svalnat/stelnat. Servera med glass, sorbet, fruktsallad eller andra dessertverk.

/ Mvh Andreas

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)