Få pengarna att räcka till nästa studielån


Det är inte så lätt att få ekonomin att gå ihop när man lever på studielån och vissa månader känns väntan på pengar extra lång. Misströsta inte! Det finns sätt att minska på kostnaderna i vardagen utan att avstå från att ha roligt.

Biblioteket: Böcker och tidsskrifter är dyrt! Du kan spara en hel del pengar på att vara ute i god tid och reservera dina böcker på biblioteket. Tänk också på att biblioteken har ett stort utbud av magasin och tidningar som du kan bläddra i helt gratis.

Busskortet Fundera på om du verkligen behöver det eller ej. Leta fram din cykel och ta dig dit du ska med den! Tänk på att du får gratis motion på köpet!

Motion: Skaffa mitsar (slagkuddar), hantlar etc. och träna hemma. Tycker du att det känns fånigt? Bjud hem kompisar och träna tillsammans!

Prenumerationer på tidningar och magasin: Undersök om dina grannar eller kurskamrater har samma smak som dig när det gäller läsning. Dela prenumerationen med dem i så fall!

Fika: Att unna sig gott kaffe och godsaker på café är jättemysigt men dyrt i längden. Brygg kaffe hemma, häll upp i en termos och ta med dig till förmiddagsföreläsningarna. Att baka själv och turas om att bjuda hem varandra är ett trevligt alternativ till att besöka caféer.

Fest Krogen är rolig men kan lätt kosta dig många slantar. Ordna fester tillsammans och ha roligt hemma ibland. Varför inte köpa hem lite dryck, laga mat ihop och ta fram Guitar Hero?