Linnéuniversitet saknar budget


I dagarna invigs Linnéuniversitetet som är resultatet av en sammanslagning mellan Växjö universitet och Högskolan i Kalmar. Lärosätet har över 1,5 miljarder kronor i anslag. Däremot har de inte skaffat någon budget så här långt. Det skriver tidningen Barometern.
– Nej, det stämmer. Det har vi ännu inte hunnit med. Vi räknar med att universitetsstyrelsen dock ska ta beslut om budget denna eller nästa månad, säger Linnéuniversitetets ekonomichef Torbjörn Söder till Barometern.

Fusionen har gått snabbt och styrelsen har inte hunnit med att anta någon budget än. Lärosätet som har över 2 000 anställda och ungefär 30 000 studenter omsluter runt 1,5 miljarder kronor. Trots att det ännu inte finns någon budget har universitetet vissa ramar som de måste hålla sig inom.

Linnéuniversitet invigs den här helgen, den 5 till 7 februari, med en rad aktiviteter. Det anordnas aktiviteter för både studenter och allmänhet och Lars Leijonborg som var högskoleminister när fusionsarbetet påbörjades stod för invigningstalet.

NATHALIE NORDHSTRÖM
nathalie.nordhstrom@studentis.com