5 bästa anledningarna till att studera i Sverige

18 november 2014, 14:05 - johnparker

Det finns många länder som erbjuder bra och spännande utbildningsmöjligheter. Sverige är ett land som ligger i framkant på många punkter och här följer några anledningar till varför det också är ett utmärkt land att studera i.

Självständigt tänkande

Att hela tiden ifrågasätta och tänka kritiskt. Sverige rankas som ett av världens mest innovation länder. Detta tack vare att eleverna uppmuntras till att kritiskt undersöka information och komma med egna förslag och idéer och föra en öppen diskussion genom hela utbildningen. Sverige har även en annan syn på relationen mellan undervisare och elever än många andra länder. Relationen är ofta personlig och lärare uppmuntrar elever att delta i lektionen med frågor och observationer.

Samma arbetssätt som på arbetsplatser

I Sverige är grupparbete en viktig del i utbildningarna. Att lära sig samarbeta med en mängd olika typer av människor, tillsammans hitta lösningar och ta vara på var och ens talanger. Det är något man har stor nytta av ute i arbetslivet. Där vet man inte vilken typ av människor man kan tvingas samarbeta med men man måste ändå göra det bästa av det. Lika mycket som grupparbete värderas så läggs mycket fokus på det individuella. Hur man ska lägga upp sitt arbete för att möta deadlines exempelvis.

Öppet och jämställt

För svenskarna är jämställdhet oerhört viktigt och i undersökning efter undersökning ser man att Sverige jämnt och ständigt ligger högt upp på listorna. Alla ska ha samma chanser och möjligheter, oavsett kön, läggning eller bakgrund. Det är ett tema som återfinns genomgående i utbildningarna, oavsett vilken typ av utbildning så finns jämställdheten där som en viktig grundsten.

Miljötänk

Även inom miljötänket ligger Sverige i framkant. Folket är väldigt miljömedvetna och det är ständigt uppe i diskussion vad man kan göra som privatperson och vad landet kan göra, hur ska utvecklingen fortsätta för att ytterligare öka förnybar energi, är vindkraftverk bra eller stör det ekolivet o.s.v.

Internationella klasser

Utbildning i Sverige lockar människor från många länder. Bland annat p.g.a. tidigare nämnda saker men också för den utbildningen som erbjuds. Internationella klasser i högskolekurser skapar intressanta diskussioner och man får ta del av olika synsätt från hela världen. Man skaffar vänner från alla världens hörn och knyter kontakter som du kommer ha nytta av i framtiden, både professionellt och personligt.

Om oss Student.se Studier Jobb och Karriär Community Nöjen Våra andra sajter:  
FAQ Copyright © 2010 Studentlya Jobbmarknaden Bloggar Erbjudanden Traineeprograms.com Smartster.se
Allmänna villkor Abovo Media Group AB Kurslitteratur Platsannonser Forum Nöjesguide Yrkesroller.se Smartster.no
Cookies Dir: +46 (0)33 722 00 00 Stipendier Traineeprogram Foton Recept Studentlya.nu Smartster.com
  Mob: +46 (0)704 22 22 01 Uppsatser Yrkesroller Sök Studenter   MVGPlus.se Festivalinfo.se
  Mail: info@abovomedia.com Hälsoskolan       Studentuppsatser.se Abandonia.com
          Studentertyckertill.se Reloaded.org
          Snuttis.se
               

Hitta ett jobb hos LeoVegas