Företag och jobbsökande karriärdejtar på nätet


Karriärdejting på nätet via sajten Careerbook.se har lanserats. Det är en digital mötesplats där unga akademiker och företag kan möta varandra. På det viset kan potentiella medarbetare få en direkt kommunikation med företag. Enligt Resumé är det redan ett 80-tal svenska företag och myndigheter som är anslutna till tjänsten. Några av dem är SEB, TeliaSonera, ABB, Riksbanken och Trafikverket. Tusentals studenter och unga akademiker har redan nu förhandsregistrerat sig till tjänsten.

De jobbsökande kan registrera sig på en profilsida där de anger vilka erfarenheter, egenskaper, intressen och utbildning de har. Via en sökmotor kan de ta reda på vilka av de deltagande företagen som matchar deras egenskaper. De kan bli vän med de företag som är aktuella som potentiella arbetsgivare. De får också tillgång till nyheter om företagen och kan chatta med sina potentiella arbetsgivare. Samtidigt kan företagen lägga upp nyheter som bland annat handlar om kommande evenemang.

Företagen kan presentera hur många anställda de har, vilka förmåner som finns och hur arbetstiderna ser ut. De kan också lägga upp information om hur ofta de bjuder sina anställda på kick-off eller liknande saker. Ett företag som valt att ansluta sig till tjänsten är Competens.
- Till skillnad från annonser så ger Careerbook oss en möjlighet att visa vår verksamhet inifrån; den som ser vår presentation får en tydligare bild av vilka vi är och vad vi söker. Jag tror att Careerbook är ett utmärkt verktyg i Competens strävan att nå ut till potentiella medarbetare på ett kraftfullt och effektivt sätt, säger Johan Sunnvius, marknadschef på Competens, i ett pressmeddelande.

NATHALIE NORDHSTRÖM
nathalie.nordhstrom@studentis.com