Storsatsning på studenttidning


Lunds studentkårer gör en historisk satsning på studenttidningen Lundagård i samband med att kårobligatoriet avskaffas den 1 juli. Tidningen kommer från och med 1 juli att komma hem till alla studenters brevlådor och det kommer även att finnas en webbredaktör på heltid.
- Det är svåra tider för studentkårerna. När kårobligatoriet anskaffas finns det en stor risk att kårerna tappar många av sina medlemmar. Vi har haft två alternativ - behålla Lundagård som en medlemstidning eller satsa för att nå ut till alla. Vi har valt att satsa. Vi tror att det finns ett stort värde i att Lundagårds bevakning av kårerna, universitetet och studentlivet når ut till så många som möjligt. Det är ett sätt att visa upp vår verksamhet för studenterna och universitetet, säger Christian Stråhlman, ordförande för Lunds universitets studentkårer, i ett pressmeddelande.

Detta är den största satsningen som har gjorts på tidningen sedan den startade för 90 år sedan. När höstterminen börjar kommer alla studenter att få hem tidningen i brevlådan. Lunds universitets studentkårer tog beslutet om satsningen under ett tingssammanträde tidigare i veckan. Förändringen gör att tidningens upplaga ökar från 27 000 exemplar till 45 000 exemplar. Satsningen på en webbredaktör gör även att webbtidningen kommer att bli bättre. Lundagård kommer idag ut till alla som är medlem i 13 av Lunds universitets 16 studentkårer.

Redan nu är tidningen en av Sveriges största studenttidningar med en upplaga på 27 000 exemplar. Lunds universitet tecknade ett prenumerationsavtal på tidningen i höstas. Det innebar att alla universitetets anställda, 6 600 personer, redan får hem tidningen.

NATHALIE NORDHSTRÖM
nathalie.nordhstrom@studentis.com