Beatrice Högå ny ordförande för SFS


Beatrice Högå, ordförande för Karlstad studentkår, blir ny ordförande för SFS, Sveriges förenade studentkårer. Det var under årsmötet, SFSUM 2010, i Uppsala som det valdes vilka som ska representera SFS under nästa verksamhetsår. Elisabeth Gehrke, vice ordförande för Lunds universitets studentkårer, valdes till vice ordförande. Den nya ordföranden Beatrice Högå tar över efter Klas-Herman Lundgren den 1 juli. Beatrice kommer från början från Karlstad där hon nu läser statsvetenskap vid Karlstads universitet.

Elisabeth Gehrke tar över som vice ordförande efter Robin Moberg. Elisabeth läser genusvetenskap och efter uppdraget på SFS ska hon börja läsa till arkitekt. Hon har goda framtidsutsikter för SFS.
- SFS största utmaning är att samla studentrörelsen, men jag har fullt förtroende för att detta kommer ske och att vi kommer stå starkare än någonsin, säger hon i ett pressmeddelande.

Beatrice Högå tycker att en av de viktigaste frågorna för SFS är kvaliteten i grundutbildningen. Hon ser fram emot sitt uppdrag.
- Jag är överväldigad, glad och stolt över att bli vald. Det känns stort att representera SFS. Den viktigaste frågan för oss i år är att se till att kvaliteten i grundutbildningen stärks. Bättre grundutbildning, bättre välfärd, säger hon i ett pressmeddelande.
Både Beatrice Högå och Elisabeth Gehrke tillsätter sina tjänster den 1 juli 2010.

NATHALIE NORDHSTRÖM
nathalie.nordhstrom@studentis.com