Lindex samarbetar med Textilhögskolan i Borås


Textilhögskolans modedesignutbildning i Borås kommer att inleda ett samarbete med Lindex från och med hösten 2012.

  • Design är avgörande för vår utveckling och framgång. Vi är därför mycket glada över att få vara delaktiga i modedesignutbildningen, från dess start till examensvisningen. Textilhögskolan håller hög kvalitet på sin utbildning och är en plantskola för framtidens framgångsrika designers, säger Lea Rytz Goldman, design- och inköpsdirektör på Lindex.

Modedesignutbildningen kommer att bistås med kunskap om designprocessen och affärsmässighet ur ett detaljhandelsperspektiv. Lindex kommer även att erbjuda möjlighet till praktikplatser samt intervjuer för avgångsstudenter.

  • Samarbetet med Lindex är viktigt för modedesignutbildningen eftersom det ger studenterna en utvecklad förståelse för sitt verksamhetsområde. Modedesignutbildningen har utvecklats mycket under de senaste åren och genom samarbetet kan vi nu ytterligare utveckla utbildningen tillsammans med en nyckelaktör med strategiska designambitioner, säger Clemens Thornquist, professor och utbildningsledare vid Textilhögskolan.

I augusti är det dags för Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm och det är under den veckan som avgångsstudenterna från modedesignutbildningen gör sin examensvisning. Denna visning kommer att vara exklusivt sponsrad av Lindex.