De hyllar sina lärare.


Fredrik Wikingsson jämför sin gamla gymnasielärare Göran med Sokrates. Cissi Wallin minns vad hennes pianolärare Ann-Marie sa till henne inför studenten. Och Anton Hysén kommer ihåg hur hans svensklärare Britt-Marie alltid pratade om hur viktigt det är att vara den man vill vara och inte bry sig om vad andra tycker.

Se filmerna när en rad kända personer återvänder till sina (gamla) skolor för att möta och tacka lärare som betytt mycket för dem. Filmerna finns på fördetvidare.se, en sajt som är framtagen av Skolverket. Om du får lust att själv tacka en lärare så kan du på samma sajt zooma in på din gamla skola och skriva en liten hyllning. Eller bara kolla om någon lärare har hyllats på din (gamla) skola. De flesta av oss har ju någon lärare som har betytt eller som betyder något extra.

Bra lärare förtjänar uppmärksamhet! Att vara lärare är roligt och krävande. På sajten hittar du massor av info om hur det är att plugga till och jobba som lärare, kanske kan det vara något för dig? Om några år kanske det är din tur att bli hyllad!

Se filmerna här och hylla en lärare som betytt mycket för dig. Välkommen till www.fördetvidare.se