Karlskronabo vill testa sitt ägglossningstest


Ett nytt ägglossningstest har tagits fram av en Karlskronabo. Det var när Jörgen Landqvist och hans fru tröttnade på att köpa dyra ägglossningstest som han kom på uppfinningen. Nu väntar paret sitt andra barn. Det skriver Sydöstran. Jörgen Landqvist hoppas nu kunna lansera sitt test på marknaden. Hans uppfinning består av ett datasystem som är anpassat efter individens egna förutsättningar. Han är civilingenjör och
har studerat maskinteknik och visste därför att det skulle gå att konstruera ett datasystem som kunde göra individuella mätningar. Därför satte han igång och testade sina idéer.

Systemet Jörgen tog fram bygger på att kvinnan mäter sin morgontemperatur som hon sedan skickar till systemet via sms. Det visade sig ge bra resultat, redan efter tre månader väntade de sitt första barn. Jörgen har nu kontaktat Lunds tekniska högskola för att han vill att någon student ska göra ett examensjobb på hans system.

Jörgen har lanserat sitt ägglossningstest på internetsidan agglossning.net. Där går det att läsa information om testet. Det går också att göra individuella tester om man har en termometer och en mobiltelefon till hands. Tar man sin morgontemperatur och skickar in resultatet till datorsystemet med ett sms. Efter några sekunder kommer det ett svar via sms som berättar om man har ägglossning eller inte. Tjänsten kostar fem kronor per sms. Testet är ännu inte testat på en bredare front. Förhoppningen är att kontakten med Lunds universitet ska leda till att testet testas mer utförligt. Om det går vägen vill Jörgen lansera sitt test på marknaden inom en snar framtid.

NATHALIE NORDHSTRÖM
nathalie.nordhstrom@studentis.com