Nytt herpesvaccin i Venture Cup Väst


Ett nytt herpesvaccin. Det är en av affärsidéerna som har lämnats in till Venture Cup Väst. Sammanlagt kom det in 422 affärsidéer och nu har de tio bästa blivit utvalda. Däribland finns ett herpesvaccin som förväntas bli en världsnyhet. Herpesvaccinet är ett vaccin mot genital herpes som är den globalt sett mest spridda könssjukdomen. Det är mellan 20 och 30 procent av världens befolkning som är smittade. Även om det finns ett stort behov av ett vaccin så finns det ännu inget på marknaden.

Det är en forskargrupp vid Sahlgrenska som har utvecklat vaccinet som bygger på en ny biologisk princip som gör vaccinet unikt jämfört med de vaccinkandidater som har använts vid tidigare försök.

De som ligger bakom affärsidén går på Entreprenörskolan, Göteborg International Bioscience Business School. Det är också de som driver affärsutvecklingen i projektet. Det är en jury med erfarna entreprenörer, affärsutvecklare, företagsledare, akademiker och experter inom många olika områden som har valt ut sammanlagt 30 nominerade affärsidéer. Därefter har juryn valt ut de tio bästa i Västsverige.

NATHALIE NORDHSTRÖM
nathalie.nordhstrom@studentis.com