Ekonomiskolan del 2 - Resa och kurslitteratur


4. Resa

Ska du ut och resa och vet om det i god tid, är en bra idé att undersöka priset på olika biljetter. Ibland går det att få "sista-minuten biljetter". Är det dessutom i samband med någon större helg exempelvis jul och nyår då många är lediga, är risken att biljetterna kommer ta slut eller att du tvingas köpa en extremt dyra. Ibland kan det vara billigare att resa med tåg och ibland med buss. Det är därför smart att undersöka olika möjligheter.

Inga tåg pga snö

5. Kurslitteratur

Tycker du att kurslitteraturen är i dyraste laget kan du spara många kronor genom att köpa begagnade böcker, låna boken på biblioteket, köpa den tillsammans med någon kompis eller kopiera ett referensexemplar. OBS! Det är olagligt att kopiera en hel bok! Kolla upp kopieringsreglerna innan du kopierar.

Pennor, kalender, block kan du ibland få gratis vid terminsstart. Annars kan ett tips vara att köpa hela paket, detta blir oftast billigare. Det kan även löna sig att besöka mässor där företag visar upp sig och delar ut diverse användbara saker för studenter.