Ekonomiskolan del 3 - Musik, film, sport och festa


6. Musik och film

Är du musik- och filmintresserad finns det flera möjligheter att spara lite pengar. Att köpa ett album har blivit dyrt, men ibland går det allt ladda ner det lagligt från nätet eller att lyssna favoritartisten på siter och onlinetjänser som exempelvis Spotify.

Det finns även många siter som erbjuder sina användare film för uthyrning. En del filmer finns även streamade vilket gör det möjligt att se dem direkt på nätet, utan att du behöver ladda hem dem. Detta brukar vara billigaste sättet om du vill se en nyare film med inte vill betala för att se den på bio. Är du lite lat eller är du ute efter lite äldre film, kanske någon släkting, syskon eller vän har den och du kan få låna den.

Vill du gå på film på bio, kan det vara värt att undersöka vilka dagar SF har studentrabatt på just din bio. Håll även utkik efter tävlingar där man kan vinna biobiljetter eller presentcheckar. Är du ett stort musik-fan och vill gå på en konsert eller festival och känner att du inte riktigt har råd med det, kontakta dem och hör om de behöver volontärer. Olika evenemang har även presspass tillgängliga, är du fotograf och vill hjälpa till med mediebevakning eller skribent och vill rapportera från konserten? Hör av dig till lokala pressen.

7. Sport

Gillar du att sporta och att träna, hör då med studentkåren där du pluggar och undersök om de har någon sport som kan vara av intresse för dig. Gillar du att träna på gym eller att gå och simma, sök på nätet eller prata med de som jobbar i receptionen för att undersöka om de kan erbjuda studentrabatt.

8. Festa

Gillar du att gå ut och festa kan de vara en god idé att ta en sväng till kår- eller nationspuben, för billigare mat och dricka!

beergirl_2.jpg