Heminredningsskolan del 2 - Kokvrå och badrum


Kokvrå

Få bort det formella köket och få det lite mer personligt genom att sätta upp enfärgat eller mönstrat kakeldekor. Har man trista skåpluckor och lådor använder man sig utav en snygg plastfilm och klär in dem t.ex. i ett träslag, mönster eller enfärgat. Om det är möjligt byt även ut handtagen på kökslådor och skåp.

Har man liten förvaringsyta i sitt kök så fundera på vad man behöver och inte behöver.
-Kan jag slopa vattenkokaren och använda mig utav spisen istället?
-Behöver jag fem sorters grytor, fast spisen bara passar till tre? Etc.

Oftast har kokvrår hyllplan istället för köksskåp, nyttja det genom att köpa dig ett dekorativt porslin och lite snyggare redskap. Detta behöver inte alls kosta skjortan, exempel på butiker med snygga och billiga redskap och porslin är Lagerhaus, IKEA, Indiska och Åhlens. Besök även loppmarknader för att få det mer unikt.

Den rätta belysningen

Som alla tjejer vet så är det kanon viktigt med bra belysning inne i badrummet, lika så för männen när de rakar sig. För att få bästa resultat vid dessa behov så skall man ha så kallad punktbelysning, placera två ljuskällor på vardera sida utav spegeln i ögonhöjd. På så sätt undviker du skuggor på minsta sätt. Vid detta fall så skall man ha ett klart ljus, om ljuset är placerat ovanifrån så skall man ha mjukt och dämpat ljus för att nå bästa möjliga resultat.

Badrum.jpg

Röd tråd

Textilier i ett badrum är a och o, ha därför alltid snygga och fräscha handdukar och badlakan, hitta dig en passande badrumsmatta för att hålla fötterna varma ifrån det kalla golvet. Ett snyggt duschdraperi kan piffa upp ett helt badrum, hitta ett som matchar med badrumsmattan och handdukarna eller välj ett originellt och klassiskt draperi för att få den lugna nedtonade miljön. Som sagt så är detaljerna viktiga så byt gärna ut toasitsen, toaborsts- och reservpappershållaren, har du även plats för en snygg tvättkorg införskaffa dig en sådan eller göm tvätten i duschen i en praktisk bag, t.ex. IKEAS shoppings kassar.

Har man tråkigt kakel i badrummet så finns det kakelfärg eller kakelspray att köpa på närmsta färgbutik om du inte har tillstånd för det ifrån din hyresvärd använd dig utav kakeldekor istället.

Arbetsyta

För att få den bästa arbetsmiljön försök då att ha så cleant som möjligt på arbetsytan och runtom den.. Få undan allt material som du inte skall använda för stunden genom att t.ex. ha en box under bädden som du lätt kan ta fram behövande material. Om din utbildning innefattar mycket arbete med materiella ting bör du ha ett djupt skrivbord så du kommer plats, om det mestadels kräver datorarbete behöver man inte så djupt skrivbord.